BAND

BJØRGO BEITOHAUGEN

Ingunn Bjørgo (torader/trekkspill)
Jan Beitohaugen Granli (hardingfele)

Selv om Bjørgo og Beitohaugen har spilt sammen i ulike band i mange år, er duoformatet av ny dato. Dette er musikere med forkjærlighet for Valdres, og for samspill mellom belg og hardingfele. Duoen spiller nyskrevet musikk av Ingunn Bjørgo og tradisjonsmusikk fra Valdres. Her kan du få både konsert og dansespill, som sololåter på konserttorader og hardingfele, og samspill mellom tradisjon og intuisjon.

Jan Beitohaugen Granli har vunnet den prestisjetunge A-klassen i hardingfele på Landskappleiken hele seks ganger, i tillegg til å ha mottatt en rekke andre priser for sitt eminente hardingfelespill. Han har gitt ut to album med tradisjonsmusikk, og har reist mye i både inn- og utland som musiker. Jan har sine røtter i Øystre Slidre og er en viktig formidler og læremester i tradisjonsmusikken fra Valdres. Han er også en svært populær dansespelemann, og er aktiv på mange av landets folkemusikkarenaer.

BJØRGO REISTAD

Prøv denne som medisin mot trekkspillhat
(Dagbladet om “Huskelappen”)

Ingunn Bjørgo (torader)
Åsmund Reistad (gitar, barytongitar, loopstation)

Bjørgo og Reistads album «Huskelappen» er tilgjengelig som cd og på alle streaming/nedlastningstjenester. Musikken er skrevet av Ingunn Bjørgo og arrangert av Åsmund Reistad. Norsk folkemusikk og gammeldans utgjør fundamentet, men her finnes også impulser fra keltisk musikk. Blandingen av torader og gitar, kombinert med en forsiktig bruk av effekter og loops, gir et særegent lydbilde. Bjørgo og Reistad formidler musikken gjennom et tett samspill, der temperatur og humør går fra det rytmiske og heftige til det vakre og melodiøse.

Ingunn Bjorgo (torader/diatonic accordion)
Åsmund Reistad (gitar/guitar, barytonguitar, loopstation).
The album “Huskelappen/The reminder note” is available for download/ streaming and as a CD.
The music is written by Ingunn Bjorgo and arranged by Åsmund Reistad. Norwegian folk music and old time music constitute the foundation, but there are also influences from Celtic music. The mix of accordion and guitar, combined with a careful use of effects and loops, provides a unique and distinctive sound.
Bjorgo and Reistad convey music through close interaction, where the temperature and mood goes from rhythmic and intense to beautiful and melodious.

Åsmund Reistad er fra Bærum, bor nå i Ski. Han har bred erfaring i å jobbe med folkemusikk i grenseland mot andre genre, som verdensmusikk og jazz. Han startet sin folkemusikalske karriere i Chateau Neuf Spelemannslag. Nå er han bl.a. fast gitarist med Aasmund Nordstoga. I løpet av fjoråret ga han ut plater med gruppene Østfolk, som har folkemusikk fra Østfold på repertoaret og Tiar, som er et musikalsk møte mellom norsk og libanesisk folkemusikk. www.reistadfolk.no

____________________________________________________